Balans in je leven ervaren

 

Balans in je leven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wie ben ik?

Mijn naam is JanAlbert van Meggelen. 

Vanaf mijn 25e tot 2012 werkte ik in de ICT. In deze periode merkte ik dat het werk met mijn hoofd juist de beweging van mijn lichaam nodig had om in balans te blijven en contact met mijn gevoel te houden.

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat wanneer ik veel in mijn hoofd zit, ik moeilijk kan voelen waar ik behoefte aan heb. Mede door Biodanza kan ik mijn gevoelens en emoties veel meer doorleven en uiten. Mijn leven wordt steeds kleurrijker en ik kan meer vanuit mijn hart kijken en leven.

Innerlijke groei

Ik ben altijd al geïnteresseerd in innerlijke groei, waarbij ik de ingang niet in het mentale maar in het lichamelijke vond.

Ruim 15 jaar geleden heb ik de opleiding emotioneel lichaamswerk voor 2 jaar gevolgd, waar ik de passie voor de dans herontdekt heb. Het gaf mij veel plezier en ik kon mij helemaal door de muziek mee laten nemen. Daar heb ik ontdekt dat emoties in mijn lichaam vast kunnen zitten wanneer ik ze niet leef.

Voor mij is Biodanza een manier om mijn gevoelens en emoties tot uiting te brengen in de dans, wat doorwerkt in het dagelijkse leven. Vastgezette patronen kunnen hierdoor weer in beweging komen.

Begeleiden van mensen

Ook bij andere trainingen zoals ademwerk, bodydrum release en massage heb ik ervaren dat het lichaam veel te zeggen heeft. Door het volgen van een coaching-counselings opleiding heb ik mij bekwaamd in het begeleiden van mensen.

Mannengroepen

De laatste jaren heb ik mij ook verbonden aan diverse mannengroepen. Waarbij ook als assistent. Ook hier heb ik ervaren hoe fijn ik het vind wanneer ik vanuit mijn hoofd in mijn lijf en naar mijn hart kom. 

Biodanza

Na jarenlang met veel plezier bij de vijf ritmes gedanst te hebben, kwam ik in 2010 in aanraking met Biodanza. Dit was voor mij thuiskomen!  Ik ervoer zo’n warm gevoel, van een veilig nest! Voor mij klopte het helemaal. De oefeningen en dansen werkten ver in mij door. Ik kan en mag steeds meer mijzelf zijn. Nu ervaar ik hoe het is om mijn hart te openen en de liefde te laten stromen. Ik ervaar zoveel meer eenheid in mijzelf en met de mensen om mij heen.
In 2012 ben ik daarom de Biodanza opleiding gaan doen zodat ik Biodanza zelf in de wereld kan zetten.
Vanaf eind 2013 assisteer ik Elisabeth van Leeuwen. eerst in haar wekelijkse Biodanzagroep, nu tijdens de jaartraining.
Bij José & Tjeerd Sloot assisteerde ik vanaf september 2014 een jaar lang in hun basisgroep in Amersfoort.

Eigen Biodanza groep

14 oktober 2014 starte ik met mijn eigen Biodanza groep. Ik vind het heerlijk om mensen zo mee te kunnen nemen in de dans. Door zelf ook nog veel te dansen en te assisteren heb ik mij zoveel meer kunnen verdiepen in dit werk.
In juni 2015 ben ik aan de Biodanzaschool Midden-Nederland afgestudeerd.

Biodanza in de Natuur

Deze extensie heb ik in juli 2015 gevolgd zodat ik met groepen de natuur in kan en mensen mag laten ervaren hoe je je verbonden voelt met die natuur en daarmee met jezelf. Verstillen en vertragen zijn hier de kernwoorden. De muziek komt van de natuur, de wind, vogels en andere geluiden van dieren! Heerlijk om dit te ervaren!

Biodanza in Organisaties

Aangezien ik uit het bedrijfsleven kom heb ik als geen ander ervaren hoe belangrijk samenwerking in een team is. Vandaar dat ik deze extensie in november 2016 heb gevolgd. Mensen in een organisatie hebben meer tijd en ruimte nodig om zich met elkaar te verbinden dan wat in een wekelijkse Biodanzagroep gewoon is. 

Voel je vrij om te een keer mee te dansen.